Emil Macho

Budeme čoskoro hydinové mäso iba dovážať?

Slovensko stráca potravinovú sebestačnosť. Rubrika SME SEBESTAČNÍ vysvetľuje príčiny jej poklesu v rôznych segmentoch poľnohospodárstva a potravinárstva. Výnimkou nie sú ani hydina a vajcia. 

18.12.2020 o 9:22 | Karma článku: 2,54 | Prečítané:  268x | Diskusia: 1 príspevok
Emil Macho

Vedeli ste, že Vianoce môžu byť čisto slovenské?

Nakupovanie domácich výrobkov ešte nikdy nebolo tak kľúčové ako dnes. Projekt Slovenské Vianoce vyzdvihuje kvalitu a dostupnosť domácich potravín práve v predvianočnom období.

7.12.2020 o 9:51 | Karma článku: 2,17 | Prečítané:  697x | Diskusia: 0 príspevkov
Emil Macho

Nemáme dosť mlieka ani zemiakov. Prečo?

V rubrike SME SEBESTAČNÍ začíname upozorňovať na príčiny poklesu našej sebestačnosti v produkcii tých najzákladnejších potravín. Nie je to vina našich poľnohospodárov ani potravinárov.

26.11.2020 o 13:37 | Karma článku: 4,85 | Prečítané:  1216x | Diskusia: 3 príspevky
Emil Macho

SME potravinovo (ne)sebestační?

Potravinová sebestačnosť Slovenska – všetci o nej počuli, ale nikto ju nevidel. Nový projekt Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) „SME sebestační“ prináša vysvetlenia.  

29.10.2020 o 10:10 | Karma článku: 2,65 | Prečítané:  518x | Diskusia: 1 príspevok
Emil Macho

Prečo sa poľnohospodári a potravinári hnevajú?

Nie je pravdou, že spor s politickým vedením ministerstva majú iba takzvaní „agrobaróni“ a veľkí podnikatelia v poľnohospodárstve a potravinárstve.

9.10.2020 o 11:18 | Karma článku: 4,48 | Prečítané:  1253x | Diskusia: 10 príspevkov

Už ste čítali?